Tuetut lomat

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tukemat lomat on tarkoitettu kaikille suomalaisille, jotka eivät pysty lomailemaan omilla varoillaan. Lomalle haetaan tukihakemuksella. Lomajärjestäjä myöntää tuen, josta lomailija kattaa omavastuun ja matkat. Omavastuuosuuden maksamiseen voi kuitenkin hakea lisätukea esimerkiksi sosiaalitoimistosta tai seurakunnalta.

Tuen saamiseen vaikuttavat erityisesti taloudelliset syyt, mutta hakemuksessa on hyvä viitata myös mahdollisiin terveydellisiin ja sosiaalisiin perusteisiin.

Tyypillisesti lomat ovat kestoltaan viisi päivää. Ne sisältävät yleensä puoli- tai täysihoidon, monipuolisen lomaohjelman, vertaistukea sekä hyvää seuraa niin aikuisille kuin lapsille.

Lomien hakuajat vaihtelevat lomajärjestöittäin.

MTLH:n tuetut lomat

Toteutamme Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n tukemia hyvinvointilomia Rokuan ainutlaatuisessa luontoympäristössä.

MTLH:n lomat antavat mahdollisuuden arjen irtiottoon ja vertaistukeen samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. MTLH järjestää lomia niille, joilla ei muulla tavoin ole mahdollisuutta lomailuun.

Lue lisää

Hyvinvointilomat

Hyvinvointilomat järjestää tuettuja täysihoitolomia Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Viiden täysihoitovuorokauden loma sisältää majoituksen, ruokailut ja yhteistä ohjattua toimintaa. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Toteutamme virkistys- ja aktiivilomia äskettäin eläköityneille tai jo eläkkeellä oleville hyvinvoinnin kohentamiseen ja ylläpitoon.

Lue lisää

Hyvinvointikurssit

Toteutamme myös PHT ry:n aikuisten hyvinvointikursseja Rokualla.

Lue lisää