Retkeile Rokuan luonnossa

Kuva: Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Nauti Rokua Geoparkin ainutlaatuisista maisemista retkeillen, hiihtäen ja pyöräillen. Reitit kulkevat harjumaisemissa ja suppien syvyyksissä, kirkasvetiset suppalammet reittien varrella kimallellen. Rokuan kansallispuiston valkeat jäkäläkankaat ja vanhat mäntymetsät kiteyttävät Rokuan luonnon karun kauneuden.

Muistathan Rokualla retkeillessäsi, että maasto on kulutuskestävyydeltään herkkää, joten kuljethan vain merkityillä reiteillä.

Retki Pookivaaralle

Kuva: Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Retkeile Rokua Geoparkin korkeimpaan kohtaan Pookivaaralle ja ihastele Rokuan vanhaa mäntymetsää korkealta palovartijan tornista. Pookivaara sijaitsee Rokua Geoparkin ja Rokuan kansallispuiston sydämessä ja on suosittu vierailukohde Rokuan luonnossa.

Keskivaativa Pookinpolku, 6 km, kulkee entisaikojen palovartijan upeisiin maisemiin Pookivaaralle.

Pookivaaralle pääsee myös Pookin pysäköintialueelta yhdysreittiä pitkin, n. 1 km.

Tutustu Pookinpolkuun

Retki Kirvesjärven kodalle, 5 km

Helppokulkuinen reitti, joka sopii hyvin myös perheen pienimmille. Polku lähtee kylpylähotellin nurkalta ja kulkee Keisarinkierroksen kanssa samoja polkuja.

Yhdensuuntainen matka Kirvesjärven kodalle Rokua Health & Spa Hotellista on noin 2,5 km. Kirvesjärven kodalla on kuivakäymälä. Reitillä pääsee kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa.

Keisarinkierros, 19 km

Keskivaativa reitti, jonka maisemiin keisarikin olisi ihastunut! Keisarinkierroksella pääset ihastelemaan Rokuan suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Suomen syvin suppa ja Rokuan korkein kohta Pookivaara. Keisarinkierros kulkee Rokua Health & Spa Hotellin ohi, joten voit lähteä reitille helposti kylpylähotellin nurkalta.

Tutustu Keisarinkierrokseen

Rokuan retkeilyreitit

Rokuan kesäreittikarttoja on saatavissa hotellin vastaanotosta. Voit myös myös ladata kartan itsellesi PDF-tiedostona Rokua Geoparkin sivulta.

Lataa reittikartta