Rokuan Luonto

Rokuan luonto on vertaansa vailla. Viimeisimmän jääkauden muovaamat maisemat harjuineen, suppakuoppineen ja muinaisine rantavalleineen luovat unohtumattomat puitteet harrastaa ja nauttia! Valkoiset jäkälämatot, vanhat männiköt ja lukuisat pikkujärvet saavat ihastelemaan luonnon kauneutta liikkuessasi Rokualla.

Täältä löytyy tekemistä kaikille – halusitpa sitten rauhoittua ja ihailla luontoa tai nostaa kuntoa kovavauhtisella liikunnalla. Tule ihastumaan Rokua Geoparkiin ja Rokuan kansallispuistoon.

Rokua Geopark

Kuva: Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Rokualle tyypilliset, usein kirkasvetisten lampien peittämät suppakuopat, syntyivät, kun hiekkaan hautautuneet jäälohkareet sulivat ja jättivät maastoon suuria painanteita. Ikiaikaiset geologiset tapahtumat ovat muokanneet Rokuan alueesta ainutlaatuisen kokonaisuuden maanmuotoineen, kasveineen, eläimineen ja ihmisineen.

Lue lisää

Rokuan kansallispuisto

Kuva: Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Rokuan kansallispuistossa pääset ihailemaan valkoisten jäkäläkankaiden reunustamia polkuja, jotka nousevat dyynien päälle ja laskevat suppien soista pohjaa kohti.

Suomen vanhimpiin kansallispuistoihin kuuluva Rokuan kansallispuisto suojelee Rokuan luonnontilaisia jäkäläkankaita ja erikoisia geologisia piirteitä. Kansallispuistossa retkeily sopii erinomaisesti koko perheelle sen helppokulkuisten neulaspolkujen ansiosta.

Lue lisää

Olemme Pohjolan rengastien varrella

Kuva: VisitOulu / Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoitus

Meillä voit pysähtyä nauttimaan Rokuan metsärikkauksista ja puhtaasta, rauhallisesta luonnosta. Luontoreitit lähtevät suoraan kylpylähotellin nurkalta.

Tutustu Pohjolan rengastiehen

Retkeile Rokualla

Nauti Rokua Geoparkin ainutlaatuisista maisemista reitkeillen, hiihtäen ja pyöräillen.

Katso retkivinkit