Rokua Geopark

Kuva: Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Rokua Health & Spa Hotel sijaitsee Utajärven kunnassa, Rokua Unesco Global Geopark alueen ytimessä.

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen kansainvälisessä ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Se on virallinen UNESCO Global Geopark alue, ja kertoo viimeisimmän jääkauden tarinan – miten sulava jää ja vetäytyvä merenranta jättivät jälkensä Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson maisemiin.

Rokualle tyypilliset, usein kirkasvetisten lampien peittämät suppakuopat, syntyivät, kun hiekkaan hautautuneet jäälohkareet sulivat ja jättivät maastoon suuria painanteita. Myös vetäytyvä merenranta ja voimakkaat tuulet muotoilivat harjua ja antoivat maisemalle oman silauksensa harjua kiertävine rantavalleineen ja lakialueita koristavine dyyneineen.

Geopark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen luontoon, aitoihin tuotteisiin, elämyksiin ja tarinoihin. Se edistää kestävää kehitystä, matkailua ja luonnontieteiden opetusta.

Ikiaikaiset geologiset tapahtumat ovat muokanneet Rokuan alueesta ainutlaatuisen kokonaisuuden maanmuotoineen, kasveineen, eläimineen ja ihmisineen. Rokua Geopark on syntynyt miljoonien vuosien aikana luonnonvoimien ja myöhemmin ihmisen toiminnan muokkaamana.

Männyn alla sammalmatto, neulasin koristeltu. Metsänväki jättänyt jälkensä. Kulkenut kippurakärkisin kengin kevein askelin, luottaen luonnon voimaan.

-Maarit Vuorela-

 

Tutustu Rokua Geoparkiin

Retkeile Rokua Geoparkissa

Katso retkivinkit