Terapeuttinen harjoittelu

Tuki- ja liikuntaelimistö muodostuu luista, nivelistä, lihaksista ja hermoista. Vaurio missä tahansa näistä kudoksista voi heijastua laajemmalle ja aiheuttaa häiriötä toimintakyvyssä. Tavallisimpia oireita ovat kipu, jäykkyys tai turruus.

Tukiranka on kokonaisvaltainen järjestelmä ja häiriö jossain osassa voi vaikuttaa koko kehon toimintaan. Terapeuttisella harjoittelulla normalisoidaan häiriintynyt toiminta ja siten vaikutetaan oireen paranemiseen ja toimintakyvyn normalisoitumiseen.

Harjoittelu perustuu tarkkaan anatomian ja fysiologian tuntemiseen sekä viimeaikaiseen lääketieteelliseen tutkimustietoon kehon toiminnasta sekä harjoittelun vaikuttavuudesta. Liike on tehokas lääke kipuun. Liikkeellä tarkoitetaan liikkumisen lisäksi liikettä spesifisti tietyssä kudoksessa; esimerkiksi nivelessä, selkänikamissa, jänteissä tai välilevyssä. Harjoittelussa on tärkeää oikea ajoitus ja oikea annostus.

Harjoittelu aloitetaan yksilöllisesti asennon hallinnan aktivoimisella ja vartalon syvien lihasten harjoittamisella. Harjoittelun tavoitteena on tukirangan normaali toiminta, jonka avulla kehonkäyttö, ryhti ja toimintakyky paranevat. Erona tavalliseen kuntosaliharjoitteluun voi tavoitteena olla fyysisen suorituskyvyn kohentumisen lisäksi esimerkiksi välilevyn aineenvaihdunnan vilkastuminen, nivelsiteiden vahvistaminen tai venyttäminen ja siten nivelen stabiloituminen. Harjoittelu voi sisältää kuntosaliliikkeitä, terapiapallo-, tasapaino- sekä mattoharjoituksia. Asiakas suorittaa kotiharjoituksia välipäivinä. Liikkeet ovat progressiivisesti eteneviä ja hallinnan varmistuessa siirrytään monipuolisempiin koko vartaloa kuormittaviin harjoituksiin. Jokainen asiakas harjoittelee yksilöllisesti hänelle suunnitellun ohjelman mukaan. Harjoitusohjelma perustuu fysioterapeuttiseen alkututkimukseen.

Harjoittelu tapahtuu ammattitaitoisen fysioterapeutin ohjaamana. Harjoitella voi yksin, pienessä ryhmässä tai räätälöidysti tilausryhmässä. Harjoittelu voi tapahtua fysioterapiajakson aikana, sen jälkeen tai erillisenä kokonaisuutena.

Varaa aika netissä »

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 08 81 55 282 tai lähetä sähköpostia mediterapia@rokua.com