Kuntotestaus

Fyysisen harjoittelun vaikutukset ihmisen terveyteen ja toimintakykyyn ovat kiistattomat. Liikunnan tärkeys ymmärretään ja monet käyttävätkin suuren osan vapaa-ajastaan harjoitteluun. Aina harjoittelu ei kuitenkaan tuota toivottuja tuloksia, vaan suorituskyky voi kääntyä laskuun ja motivaatio katoaa. Kuntotestauksen avulla voidaan välttää pahimmat karikot ja harjoittelusta saadaan paras hyöty irti.

Kuntotestauksella määritellään tämänhetkisen suorituskyky ja testaus antaa eväitä harjoittelun suuntaamiseen tärkeimmille osa-alueille. Uusintatestillä selvitetään onko toteutettu harjoittelu ollut vaikuttavaa eli onko saatu aikaan mitattavia tuloksia suorituskyvyssä.


Mikä kuntotesti sopii minulle?

Aloittavalle liikkujalle paras vaihtoehto on monipuolinen suorituskyvyn arvio, jossa määritetään kehonkoostumus, kestävyyskunto, lihaskunto, liikkuvuus ja tasapaino. Testistä saatuja tuloksia verrataan samanikäisiin suomalaisiin, jolloin nähdään kaipaako jokin osa-alue erityistä huomiota. Mediterapia Sportin testivalikoimasta aloittelijoille sopivat erityisesti KuntoCheck ja EnergiatestiKehonkoostumusmittaus tehdään Tanita-kehonkoostumusmittarilla tai perinteisellä ihopoimumittauksella.

Aktiivisemmille liikkujille suositellaan maksimaalisia testejä, jolloin voidaan määrittää kestävyysharjoittelussa tärkeitä harjoittelun tehoalueita. Maksimaaliset testit suoritetaan uupumukseen asti ja kynnysmäärityksiä varten otetaan sormenpäästä verinäytteitä maitohappotason määrittämiseksi. 

Sport-klinikalta saat myös perinteiset polkupyöräergometritestit luotettavilla Monark – ergometreillä. Pienryhmissä on mahdollista ajaa pp-testi samanaikaisesti.


Lajikohtainen täsmätesti

Kuntotestauksen lajinomaisuus on tärkeää ja Mediterapia Sportin testiasemalla Oulussa voidaan palvella useita lajeja täsmätesteillä. Edistyksellisellä juoksumatolla on mahdollista suorittaa maksimaaliset testit juosten, sauvakävellen ylämäkeen, hiihtäen rullasuksilla (tasatyöntö ja perinteinen hiihtotapa) tai suorittaa testi pyöräillen omalla pyörällä.

 

Oletko jo varannut ajan? Täytä terveyskysely valmiiksi koneella ja tulosta se mukaasi testitilanteeseen.


Mediterapia Sport voi tuoda testaukset myös työpaikoille, jolloin ne suoritetaan työpäivän lomassa.

Pyydä tarjous ryhmälle » 

Kuntotestauspalvelut on mahdollista maksaa Smartum-liikuntaseteleillä, E-passilla ja Edenredillä. Mediterapia Sport Oulu.