Polkupyöräergometritesti

Polkupyöräergometritestillä mitataan sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä maksimaalista suorituskykyä. Testipalautteen avulla testiin osallistuville kerrotaan oman kestävyyskunnon taso ja kuinka sitä voi kehittää terveysliikunnan avulla.

Kuormituksen aikana testaaja seuraa asiakkaan sykettä ja rasitustuntemusta. Näin ollen testi toimii myös erinomaisena verenkiertoelimistön kuntotarkastuksena ja se kuvaa hyvin henkilön fyysistä työkykyä ja yleiskuntoa. Lisäksi polkupyöräergometritesti on samalla hyvä päivän harjoitus!


Polkupyöräergometritesti 12 min

Testi mittaa sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa. 12 minuutin polkupyöräergometritesti soveltuu tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille. Testissä saadaan arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä, jonka perusteella arvioidaan nykyinen kuntotaso verrattuna saman ikäisiin suomalaisiin.

Testissä poljetaan ergometriä 3-4 minuutin välein nousevalla kuormituksella (vastuksen lisäys) 85 % syketasoon ikää vastaavasta tai mitatusta maksimisykkeestä. Testi on rasittava ja hengästyttävä, mutta sitä ei tehdä uupumukseen asti.

Huom! Testi ei sovi sinulle, jos käytät  beetasalpaajia ja muita sydän- ja/tai verenpainelääkkeitä


Maksimaalinen polkupyöräergometritesti

Testi mittaa maksimaalista suorituskykyä polkupyöräergometrityössä. Maksimaalinen testi soveltuu tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituksen tekemiseen. Testissä saadaan maksimaalisen polkemistehon perusteella laskettua teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Lisäksi testissä selviää henkilön maksimisyke, jonka perusteella annetaan suositeltavat sykerajat kestävyysharjoitteluun.

Testissä poljetaan ergometriä 2 minuutin välein nousevalla polkemisteholla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä.


Maksimaalinen polkupyöräergometritesti +

Testi mittaa maksimaalista suorituskykyä polkupyöräergometrityössä. Maksimaalinen polkupyöräergometritesti + soveltuu erityisesti urheilijoille, mutta myös tavallisille kuntoilijoille ja terveysliikkujille, joilla ei ole terveydellisiä rajoituksia maksimaalisen suorituksen tekemiseen. Testissä saadaan maksimaalisen polkemistehon perusteella laskettua teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky. Testin aikana mitataan maitohappoarvot, joiden perusteella määritetään aerobinen- ja anaerobinen kynnys. Tulosten perusteella annetaan suositeltavat sykerajat kestävyysharjoitteluun.

Testissä poljetaan ergometriä 2 minuutin välein nousevalla polkemisteholla uupumukseen asti, joten testi on rasittava ja hengästyttävä. Testin aikana otetaan jokaisen polkemistehon lopulla sormenpäästä verinäyte maitohappoanalysaattoriin.
 

(valitse erikoisala Kuntotestaus)

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 08 81 55 282 tai lähetä sähköpostia mediterapia@rokua.com tai kysy aikoja chatissa niin katsomme sinulle sopivan ajan.


Ohjeet polkupyöräergometritestiin tulevalle:

Ennen testiä
 
Syö kevyesti
Vältä fyysistä rasitusta, valvomista ja alkoholin nauttimista 24 h ennen testiä
Vältä kofeiinipitoisten juomien nauttimista (kahvi, tee, energia- ja kolajuomat) ennen testiä
Saavu testiin ajoissa n. 15 min ennen sovittua aikaa (kaavakkeen esitäyttö).
 
Varustus
 
Varaa testiin sisäliikuntavarustus ja sisäliikuntakengät. Jos käytät lukkopolkimia, ota omat kengät ja pedaalit mukaan.