Pilates

Pilates – menetelmä on huippuunsa kehitetty kehonhallintateknikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti. Menetelmä on erittäin tehokas tapa parantaa kehon lihastasapainoa, opettaa hallitsemaan ryhtiä ja oikeaa tapaa käyttää kehoa. Pilates vahvistaa kehoa liikkeen kautta niin, että lihakset oppivat tukemaan kehoa kaikissa päivittäisissä toiminnoissa yhtälailla kuin urheiluharjoittelussa ja liikuntasuorituksissakin. Pilates sopii erinomaisesti kaikentasoisille liikkujille iästä ja kunnosta riippumatta.

Lisäksi  Pilateksen avulla oppii käyttämään kehon niveliä ja lihaksia tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat. Erityisen hyvin Pilates -menetelmä sopii nykyajan ihmisille, sillä se palauttaa tehokkaasti tasapainon kehon ja mielen välille.

Pilates -harjoitteet tehdään aluksi rauhallisessa tahdissa ja aina hyvin keskittyneesti. Harjoitteet käynnistyvät keskivartalon syvien lihasten aktivoimisesta, ja useimmiten ne toteutetaan lateraalisen hengityksen rytmissä. Niissä pyritään myös sitomaan kehon eri osat hyvään toiminnalliseen yhteyteen toistensa kanssa. Täten menetelmä vahvistaa syviä, hyvää ryhtiä, ylläpitäviä lihaksia, jotka myös koordinoivat taloudellista ja vähäenergistä tuki- ja liikuntaelinten käyttöä. Tästä syystä menetelmän harjoittelu vaatii tarkkaa keskittymistä ja harjoitteiden puhdasta suorittamista, jotta siitä saisi parhaimman mahdollisen hyödyn irti. Pilates -liikkeiden teho perustuukin kuuteen harjoittelua ohjaavaan periaatteeseen: Keskivartalon syvien lihasten käyttö, hallittu hengittäminen, tarkkuus, keskittyminen, kontrolli ja liikkeen virtaus. Pilates -harjoittelu kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta.

Pilates- menetelmä on kaikille liikkujille sopiva, looginen ja aina uusia haasteita tarjoava liikuntamuoto. Sitä käytetään myös tuki- ja liikuntaelivaivojen kuntouttamiseen. Sitä voi harjoitella niin yksityis- kuin ryhmätunneillakin. Pilates -harjoitteet haastavat koko kehon hallintaa ja siksi niitä on aluksi vaikea tehdä ilman pätevää ohjausta ja korjausta. Pilates -ohjaajan ohjauksen avulla liikkeistä muodostuu vähitellen virtaava sarja, jossa pyritään monipuolisten toiminnallisten yhteyksien vahvistamiseen sekä vartalon optimaalisten ryhtilinjausten ylläpitämiseen.

Pilates –laiteharjoittelu Reformerilla
Alkuperäiseen Pilates –harjoitteluun kuuluvat myös Joseph Pilateksen suunnittelemat laitteet, joilla voidaan täydentää harjoittelua. Laitteiden avulla harjoittelu tehostuu ja liikevalikoima laajenee.

Reformer on laite, jonka perustana on suorakaiteen muotoinen runko. Rungon päällä on liukuva taso, jota voi liikuttaa eteen ja taakse. Taso kiinnitetään runkoon erivahvuisilla jousilla. Liikkeiden teho perustuu vartalon ydintuen (selkä, vatsa ja lantionpohja) hallintaan kehon pysyessä liikkeitä suoritettaessa oikeassa asennossa. Reformerilla voi harjoitella liikemateriaalia koko keholle, tai sitä voi käyttää tietyn kehonosan täsmäharjoitteluun.

Oulun Mediterapiassa on tarjolla Pilates – mattotunteja eritasoisille harjoittelijoille vasta-alkajista jo pidemmälle edistyneihin.

Lisäksi on mahdollisuus Reformer yksityistunteihin.

Ohjaajamme on suorittanut Method Putkisto Pilates -tutkinnon ja Stott Reformer- ohjaaja koulutuksen ja ovat Suomen Pilatesyhdistyksen jäseniä.

Varaa aika netissä »

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 08 81 55 282 tai lähetä sähköpostia mediterapia@rokua.com