Miten Fascial Manipulation© hoito tapahtuu?

Fascial Manipulation© hoito tapahtuu haastattelun, liiketestien ja faskiapisteiden palpaation perustella valitaan hoidettavat pisteet. Yhdellä kerralla hoidetaan enintään 8 pistettä. Valitut pisteet käsitellään manuaalisesti, käsittely aiheuttaa jonkin verran kipua ja kestää 1-4 minuttia/piste. Hoidetuissa pisteissä yleensä esiintyy kosketusarkuutta n. 3pv hoidon jälkeen.

Tärkeä huomioida ennen hoitoon tuloa

Faskia manipulaatiolla ei voida parantaa sairauksia. Mikäli oireita selittävää sairautta ei lääketieteellisissä tutkimuksissa ole löytynyt puhutaan toiminnallisesta vaivasta, johon faskia manipulaatiolla voidaan mahdollisesti vaikuttaa.

Hoito käytännössä

Mitä hoidossa sitten tapahtuu: haastattelu ja tutkiminen, vatsan alueen palpointi, vaivasta riippuen ylä-, alaraajojen ja pään alueen palpointi. Valitaan hoidettavat pisteet, joita yleensä 3-6. Hoito aiheuttaa jonkin verran kipua ja hoidon jälkeen pisteissä on arkutta. Tuloksia pitäisi näkyä jo 1-2 hoitokerran jälkeen, n.1-2 viikon kuluessa hoidosta. Myös välittömiä vaikutuksia voidaan odottaa.