Lantionpohjanfysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, lantion sisäelinten laskeumat, kiputilat ja ummetus. Ongelmia voi esiintyä niin naisilla, miehillä kuin lapsillakin.

Terapia perustuu lääkärin ja fysioterapeutin tutkimuksiin, joiden perusteella laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Fysioterapia sisältää lantionpohjan lihastestauksen ja siihen perustuvan yksilöllisen harjoittelun biopalautteen, elektroterapian ja neuvonnan avulla. Terapiassa otetaan huomioon myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan. Ikä ei ole este lihaskunnon harjoittamiselle. On tärkeää hakeutua hoitoon ajoissa, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia.

Käytössämme on Neurotrack ETS -laite, joka mahdollistaa monipuolisen ja oireenmukaisen harjoittelun. Vanha sanonta " aivot oppivat sitä, mitä harjoitellaan" on hyvä perusta harjoitusohjelman laatimiselle. On myös erittäin motivoivaa harjoitella juuri sitä asiaa, missä ongelma esiintyy liittyypä se sitten harrastuksiin (kävely, hölkkä, jumppa, golf jne.) tai arkielämän tilanteisiin (vuoteesta nousu, portaissa liikkuminen, nostaminen jne.) Laitteen avulla käytännön harjoittelu on mahdollista vaikkapa kuntosalilla. Harjoituksen onnistumista ja edistymistä on mahdollista seurata myös tietokoneruudulta. Käytäntöömme kuuluu lähettää palaute lääkärille fysioterapiajakson jälkeen.

Varaa aika netissä »

Jos et löydä sopivaa aikaa, soita p. 08 81 55 282 tai lähetä sähköpostia mediterapia@rokua.com